SAGALÉS ESTRENA 8 VEHICLES 100% ELÈCTRICS A MANRESA

SAGALÉS ESTRENA 8 VEHICLES 100% ELÈCTRICS A MANRESA

Sagalés va presentar junt amb Sr. Marc Aloy i Guàrdia, alcalde de Manresa, i el Sr. David-Aron Lopez i Martí, tinent alcalde delegat d’urbanisme i mobilitat, la nova flota elèctrica que es va incorporar a Manresa Bus. 

Manresa incorpora 8 nous vehicles 100% elèctrics Solaris Urbino Electric. Es tracta d’un model de bus extremadament silenciós, lliure d’emissions i amb un disseny modern. Gràcies a la seva autonomia, baix nivell d’emissió i vibració, el converteixen en un vehicle especialment apte per al seu ús a centres urbans. 

D’aquests 8 nous vehicles, 2 d’ells són Solaris Urbino 9 LE Electric, i els altres 6, Solaris Urbino 12 Electric. Els Urbino 9 LE Electric, els més petits de la gamma d’elèctrics de la marca, són autobusos tipus Low Entry i 9,27 metres de longitud. Compten amb un total de 27 places assegudes més 1 plaça PMR i rampa doble a la porta central per a facilitar l’accés a persones amb cadira de rodes. 

Els Urbino 12 Electric són autobusos de pis baix integral, sense esglaons al passadís ni a les zones d'accés del vehicle, 12 metres de longitud i rampa doble a la porta central. El nombre de places oscil·la entre 69 i 79 persones (23 assegudes), depenent del nivell d’ocupació de les dues places reservades per a persones amb cadira de rodes. Dels 23 seients, 8 estan a nivell de terra, sense esglaó. 

Quant al sistema de càrrega, porten instal·lat 8 carregadors de 100kw a les instal·lacions de Manresa Bus que s’alimenten amb un transformador amb 1000 kw de potència. El temps de càrrega completa per cada vehicle és d’aproximadament 4 hores. L’energia que proveeixen és energia 100% verda, provinent únicament d’energies renovables. 

Les bateries embarcades són de més de 400kWh en el cas del model de 12 mts i de més de 350kWh, en el cas del de 9 mts. Aquestes bateries proveeixen l’energia suficient per a operar els serveis urbans durant tota la jornada, sense necessitat de càrregues al migdia ni pantògrafs. 

En termes de seguretat, ambdós models incorporen multitud de sistemes automàtics d'assistència al conductor. Els vehicles estan equipats amb sistema Mobileye, que notifica el conductor mitjançant alertes sonores i visuals sobre qualsevol vianant o vehicle que puguin estar en angles morts de l'autobús o als girs. Inclouen avisador de distància amb el vehicle davant i lectura de senyals de trànsit, a més de retrovisors electrònics amb càmera i monitors que permeten millor visió durant la nit i faciliten les maniobres. 

Aquests autobusos 100% elèctrics que fan el servei regular de transport urbà van entrarar en circulació durant els mesos de desembre i gener. Es van ananr incorporant a la flota de Bus Manresa de manera progressiva. Un cop tots en circulació, Manresa compte amb una flota de busos 100% sostenible, amb 8 busos elèctrics i 7 d’híbrids. Només en queden 3 (els vehicles de reserva) que funcionen amb gasoil.

La compra d’aquests vehicles fou finançada en part a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. 

Amb aquesta compra, Sagalés reafirma el seu compromís amb una mobilitat sostenible i fa un pas més en el seu “Compromís en moviment”, la seva estratègia de sostenibilitat 2022-2025. Un dels eixos d’aquest full de ruta és la descarbonització progressiva de la flota, reduint de forma dràstica l’ús de combustibles fòssils i emissions contaminants.

 


 


ALTRES NOTÍCIES