ARRIBEN ELS PRIMERS DOS BUSOS 100% ELÈCTRICS A MANRESABUS

ARRIBEN ELS PRIMERS DOS BUSOS 100% ELÈCTRICS A MANRESABUS

Els primers dos busos 100% elèctrics ja han arribat a Manresa. Dilluns 21 de novembre al matí, es va mostrar a la premsa en una trobada a les cotxeres que van comptar amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor de la Presidència, Valentí Junyent Torras, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí, i el director d'Expansió i Desenvolupament de Negoci de Sagalés, Pedro Muntaner. 

Aquests busos 100% elèctrics operaran el servei regular de transport urbà de la ciutat de Manresa i entraran en circulació durant el mes de desembre. S'espera l'arribada d'un total de 8 nou busos elèctrics durant les properes setmanes que s’aniran incorporant a la flota de Bus Manresa de manera progressiva. Un cop estiguin tots en circulació, Manresa tindrà una flota de busos 100% sostenible, amb 8 busos elèctrics i 7 d’híbrids. Només en quedaran 3 (els vehicles de reserva) que funcionen amb gasoil.

Part de la inversió per la compra d'aquests autobusos arribarà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. 

Amb aquesta adquisició, l'Ajuntament de Manresa i Sagalés, com operador del servei, fan una aposta clara per un canvi de model que permetrà una reducció dràstica de l’ús de combustibles fòssils i d’emissions contaminants, així com una reducció molt important del soroll, la qual cosa millorarà la confortabilitat tant dels usuaris del transport públic com de la resta de ciutadania.


ALTRES NOTÍCIES

SAGALÉS VA PARTICIPAR AL SMART CITY WORLD EXPO CONGRESS

SAGALÉS VA PARTICIPAR AL SMART CITY WORLD EXPO CONGRESS

Sagalés va participar al Tomorrow.Mobility World Congress, esdeveniment global sobre disseny i adopció de nous models de mobilitat urbana que es va celebrar en el marc del Smart City Expo World Congress, la fira i congrés líder sobre ciutats intel·ligents. 

REDUCCIÓ TEMPORAL DE LES TARIFES

REDUCCIÓ TEMPORAL DE LES TARIFES

El Reial Decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l’Ordre Ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern espanyol, contemplen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà dels abonaments i títols multiviatge.