MANRESA REBRÀ FONS NEXT GENERATION PER A L’ELECTRIFICACIÓ  DE LA FLOTA

MANRESA REBRÀ FONS NEXT GENERATION PER A L’ELECTRIFICACIÓ DE LA FLOTA

El passat dimecres el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la resolució del passat 17 de febrer per la qual atorga 1000 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la transformació digital i sostenible del transport urbà a 170 municipis, entre els quals hi ha Manresa, i a dos ens supramunicipals.

L’Ajuntament de Manresa rebrà 2,3 milions d’euros provinents de la convocatòria dels fons europeus Next Generation del 2021 destinada a la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació sostenible i digital del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’estat espanyol.

Així, el Ministeri ha concedit a l’Ajuntament de Manresa els 2.366.050,15 euros sol·licitats per finançar un projecte d’electrificació i digitalització del servei de transport urbà de la ciutat que destinava 1.600.000 euros a la compra de vuit autobusos elèctrics, ja anunciada el juny de 2021, així com 467.726,45 euros per a l’adaptació de les instal·lacions de Sagalés per facilitar la recàrrega elèctrica d’aquests nous vehicles i, finalment, i 298.323,70 euros destinats a actuacions relacionades amb la digitalització del servei. 

Gràcies a aquests fons europeus, podrà desenvolupar projectes per afrontar els reptes que presenta el canvi climàtic i evolucionar cap a modes de transport més sostenibles. L’electrificació de la flota o la digitalització del servei han de permetre operar el transport regular de forma més eficient i responsable.


ALTRES NOTÍCIES