SAGALÉS PRESENTA UN BUS D’HIDROGEN, PER A SERVEIS URBANS

SAGALÉS PRESENTA UN BUS D’HIDROGEN, PER A SERVEIS URBANS

Una desena d’ajuntaments del Vallès Oriental s’han donat cita aquest dilluns 15 de novembre a les instal·lacions de Sagalés de Mollet del Vallès per conèixer i provar el nou model d’autobús de Solaris, amb propulsió ecològica d’hidrogen. El Solaris Urbino 12 hydrogen és un autobús urbà, lliure d'emissions i propulsat per una pila de combustible d'hidrogen.

Gràcies a l'ús d’aquesta tecnologia, l'autobús pot cobrir fins a 350 km en una sola recàrrega d’hidrogen mantenint tots els avantatges de la propulsió elèctrica mitjançant bateries de recàrrega. A més, l'únic residu de la reacció química que es produeix a la pila de combustible és vapor d’aigua. La recàrrega completa d'hidrogen es fa en pocs minuts, el que permet recarregues més ràpides que les bateries elèctriques, tot i que requereix d’una instal·lació adient pel subministrament d’hidrogen a alta pressió. El vehicle també es caracteritza pel baix nivell d'emissions sonores i vibracions.

Aquest model de Solaris, de pis baix, fa 12 metres de longitud, compta amb una rampa per cadires de rodes i similars, de tipus elèctrica i telescòpica. Té una capacitat per a 31 passatgers asseguts i 6 drets. 

Està previst que en els propers mesos, es puguin fer proves amb aquest tipus de vehicles en diferents línies urbanes i interurbanes operades per Sagalés, per validar la viabilitat d’aquest tipus de flota en aquests tipus de serveis.

En la seva intervenció, el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, ha remarcat que un dels eixos estratègics de la marca és la sostenibilitat. I en aquesta línia, un dels punts més rellevants és la transició cap a sistemes de propulsió amb zero emissions i respectuosos amb el medi ambient. El conseller delegat ha explicat també que els esforços de la companyia estan actualment en la renovació progressiva de la flota cap a alternatives energètiques menys contaminants.  

Sagalés treballa dia a dia en el seu compromís amb el medi ambient i amb una mobilitat sostenible, avaluant les diferents opcions que actualment hi ha al mercat per oferir models de transport innovadors i responsables amb l’entorn i el medi ambient.

    

 


ALTRES NOTÍCIES