BUSMANRESA INCORPORARÀ DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS A LA SEVA FLOTA

BUSMANRESA INCORPORARÀ DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS A LA SEVA FLOTA

Manresa Bus, el servei de transport urbà de Manresa operat per Sagalés, decideix comprar dos autobusos híbrids per tal d’incorporar-los a la seva flota. Ambdós corresponen al model Man Lion’s City Hybrid, de 12 metres de llargada. L’adquisició suposa un gran avanç en el sector per la reducció d’emissions contaminants i soroll i l’estalvi d’energia i costos. Demà divendres i el cap de setmana, amb motiu de la Fira Ecoviure, hi ha en funcionament un dels vehicles a disposició dels ciutadans i visitants, totalment de franc. 

Manresa Bus, el servei de transport urbà de Manresa, incorpora a la seva flota dos autobusos híbrids de 12 metres de llargada model Man Lyon’s Hibrid. Els recorreguts urbans que realitzaran a partir de febrer de 2015 són els de les línies 1 i 2, que donen servei als barris de La Balconada, Cal Gravat, Sagrada Família, Vic-Remei i La Parada i Poble Nou. 
L’Ajuntament de Manresa ja portava mesos fent proves pilot amb diferents models -al febrer amb MAN i al juny amb Iveco i Volvo-. L’estudi de les prestacions és molt satisfactòri, ja que les dades evidencien l’estalvi de combustible i energia en un 20%, la reducció d’emissions de diòxid de carboni i contaminació acústica en un 50%, i la disminució dels costos de manteniment. I és que el sistema de propulsió híbrida ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa i un motor de combustió interna associat a un generador de tracció elèctrica amb zero emissions i consum. Fins que la càrrega de la bateria no cau a nivells mínims, no s’activa el motor de combustió que fa de propulsor del vehicle temporalment fins que s’arriba de nou al nivell per a funcionar en mode purament elèctric. Per part dels usuaris ha tingut molt bona acceptació, a més de per les característiques tècniques, per la seva confortabilitat. D’aquesta manera s’ofereix un transport públic de qualitat i sostenible. 

Així doncs, l’Ajuntament segueix el compromís del Pla de Mobilitat. I aprofita la gran ocasió de la Fira Ecoviure per a posar-los a disposició dels usuaris. Manresa Bus fa expedicions especials gratuïtes els propers dies 17, 18 i 19 d’octubre. Cobreix els desplaçaments des del centre de la ciutat fins al Palau Firal amb un servei llançadora cada 30 minuts; divendres de 16.15 a 20.40h, dissabte de 10.15 a 20.40h i diumenge de 10.15 a 20.40h. La sortida és al carrer Guimerà i fa parades a Mercat Puigmercadal, Caritat, Pont de Ferro i Palau Firal, en sentit anada; i passa per Estació Bus-Pare Clotet, Ben Plantada, Pl. Espanya en sentit tornada, essent l’inici a la fira i finalitzant el trajecte a Guimerà també.


ALTRES NOTÍCIES