BUSMANRESA PROVA UN AUTOBÚS HÍBRID DE MERCEDES-BENZ

BUSMANRESA PROVA UN AUTOBÚS HÍBRID DE MERCEDES-BENZ

Des d'avui i fins a finals de juliol, BusManresa prova un autobús híbrid de Mercedes-Benz. El vehicle realitzarà una prova real de recorregut de diferents línies del servei urbà de Manresa per poder veure les prestacions del vehicle in situ.

El vehicle amb el qual es realitzarà la prova és l'autobús híbrid de la marca Mercedes-Benz. Es tracta del Citaro Hybrid, un vehicle de 12 metres amb capacitat per 106 passatgers. El vehicle està recolzant per una força de propulsió addicional, proporcionada per un mòdul híbrid compacte i de gran eficiència. El motor elèctric de 14 kW genera energia durant la marxa i la frenada. D'aquesta manera, ajuda al motor de combustió o de gas en arrencar, aconseguint reduir el consum de combustible en cada ús, arribant a la reducció del combustible fins a un 8,5%.

Actualment, BusManresa disposa de 18 vehicles dels quals 7 són híbrids. De cara a l'any 2021, es té previst estrenar dos nous vehicles híbrids per continuar renovant la flota del servei urbà de Manresa. Així doncs, BusManresa i l'Ajuntament de Manresa fan una aposta clara per l'eficàcia, la confortabilitat i la sostenibilitat, ja que els busos híbrids a banda d'una reducció de consum de combustibles fòssils i per tant d'emissions contaminants a la ciutat, també tenen una reducció molt considerable d'emissions acústiques.


ALTRES NOTÍCIES

TARIFES DELS TRANSPORT PÚBLIC 2023

TARIFES DELS TRANSPORT PÚBLIC 2023

El Real Decret-llei 20/2022, de 28 de desembre aprova per part de l’Estat l’aportació per a la reducció del 50% del preu dels abonaments i títols multiviatge a les comunitats autònomes i entitats locals que prestin serveis de transport col·lectiu urbà i interurbà.