manresabus.cat utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes

Més informació
BUSMANRESA INCORPORARÀ DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS A LA SEVA FLOTA

BUSMANRESA INCORPORARÀ DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS A LA SEVA FLOTA

Manresa Bus, el servei de transport urbà de Manresa operat per Sagalés, decideix comprar dos autobusos híbrids per tal d’incorporar-los a la seva flota. Ambdós corresponen al model Man Lion’s City Hybrid, de 12 metres de llargada. L’adquisició suposa un gran avanç en el sector per la reducció d’emissions contaminants i soroll i l’estalvi d’energia i costos. Demà divendres i el cap de setmana, amb motiu de la Fira Ecoviure, hi ha en funcionament un dels vehicles a disposició dels ciutadans i visitants, totalment de franc. 

Manresa Bus, el servei de transport urbà de Manresa, incorpora a la seva flota dos autobusos híbrids de 12 metres de llargada model Man Lyon’s Hibrid. Els recorreguts urbans que realitzaran a partir de febrer de 2015 són els de les línies 1 i 2, que donen servei als barris de La Balconada, Cal Gravat, Sagrada Família, Vic-Remei i La Parada i Poble Nou. 
L’Ajuntament de Manresa ja portava mesos fent proves pilot amb diferents models -al febrer amb MAN i al juny amb Iveco i Volvo-. L’estudi de les prestacions és molt satisfactòri, ja que les dades evidencien l’estalvi de combustible i energia en un 20%, la reducció d’emissions de diòxid de carboni i contaminació acústica en un 50%, i la disminució dels costos de manteniment. I és que el sistema de propulsió híbrida ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa i un motor de combustió interna associat a un generador de tracció elèctrica amb zero emissions i consum. Fins que la càrrega de la bateria no cau a nivells mínims, no s’activa el motor de combustió que fa de propulsor del vehicle temporalment fins que s’arriba de nou al nivell per a funcionar en mode purament elèctric. Per part dels usuaris ha tingut molt bona acceptació, a més de per les característiques tècniques, per la seva confortabilitat. D’aquesta manera s’ofereix un transport públic de qualitat i sostenible. 

Així doncs, l’Ajuntament segueix el compromís del Pla de Mobilitat. I aprofita la gran ocasió de la Fira Ecoviure per a posar-los a disposició dels usuaris. Manresa Bus fa expedicions especials gratuïtes els propers dies 17, 18 i 19 d’octubre. Cobreix els desplaçaments des del centre de la ciutat fins al Palau Firal amb un servei llançadora cada 30 minuts; divendres de 16.15 a 20.40h, dissabte de 10.15 a 20.40h i diumenge de 10.15 a 20.40h. La sortida és al carrer Guimerà i fa parades a Mercat Puigmercadal, Caritat, Pont de Ferro i Palau Firal, en sentit anada; i passa per Estació Bus-Pare Clotet, Ben Plantada, Pl. Espanya en sentit tornada, essent l’inici a la fira i finalitzant el trajecte a Guimerà també.


ALTRES NOTÍCIES

MÉS SERVEIS AL NADAL

MÉS SERVEIS AL NADAL

Manresa Bus, el servei urbà de Manresa, reforça els seus serveis els dies 6, 8, 10, 17, 24 de desembre i 7 de gener amb més freqüència de pas.